Подія

Goodbye hair

Для жінок
Стати учасницею
Благодійний проєкт для жінок, що втрачають волосся через хімієтерапію. Щоб підтримати їх емоційно, ми організовуємо для них вечірку прощання з волоссям, під час якої в дружній та легкій атмосфері стрижемо наголо, робимо мейк та яскраві фото.

Ми запустили проєкт в рамках програми «Сама собі ціль» – Projector Foundation.

Його мета – допомогти жінкам з онкологічним діагнозом атравматично перенести досвід втрати волосся через хіміотерапію. Для цих жінок команда Фонду організовує в Києві міні-вечірки-прощання з волоссям, де з ними працюють професійні перукарі, візажисти та фотографи.

Взяти участь у проєкті безоплатно може кожна жінка, яка лікується від раку та втрачає волосся через хімію. Проєкт проходитиме щотижня до кінця року.

Goodbye hair – це унікальний проєкт, він не має аналогів в Україні. Ми проводили цей проєкт ще до повномасштабного вторгнення, і в ньому взяла участь 21 жінка, але через війну, брак фінансування та партнерів ми були змушені поставити його на паузу. А зараз раді, що змогли знову його запустити

Як проходить прощавай-волосся-паті

  1. Перукар зістриже машинкою ваше волосся у салоні краси. Ми будемо поруч і підтримаємо!
  2. Візажист зробить мейк, щоб підкреслити вашу красу!
  3. У процесі зробимо кілька фото, а потім – фотосесію.
  4. Влаштуємо маленьку вечірку, обов’язково з тортом та подарунками – це ж бо хай символічне, але народження нової людини.

Якщо у вас є питання:

А що, як я не хочу ніяких постів? Я не можу стати учасницею?
Ми раді, якщо ви дозволите нам розказати про вас у соцмережах та поділитеся своїми враженнями про проєкт – щоб більше людей про нього дізналися. Однак це не обов’язкова умова участі. Якщо ви не готові говорити публічно про свій діагноз, ми збережемо приватність.

Складно таке переживати наодинці. Можна прийти з подругою?
Розуміємо, це непростий момент. Тож якщо вам захочеться взяти з собою близьких, щоб тримати за руку – будь ласка. У нас були учасниці, чиї друзі також стриглися в знак підтримки, це страшенно надихає!

Як мені підготуватися до вечірки?
Ми хочемо, щоб ви були максимально задоволені результатом. Тому попросимо заздалегідь підібрати приклади фото та мейку, які ми узгодимо з фотографом та візажистом. Питання на кшталт “що мати з собою”, вирішимо в процесі. Головне – беріть з собою впевненість, що все буде добре. Зрештою, волосся – це всього лиш волосся.

Скільки по часу триває проєкт: заплануйте, що ви будете зайняті 3 години.

Після заповнення форми з вами звʼяжеться координаторка проєкту, щоб домовитись про всі деталі.

 🤝 Проєкт реалізується Projector Foundation в рамках програми «Сама собі ціль» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Як це було
  • Вероніка Федорова
  • Альона Кузьменко

Вероніка проживає у Полтаві, де працює татуювальницею. Зараз лікує рецидив раку яєчника в Києві.

Ось що говорить Вероніка про свою участь у проєкті Goodbye hair:

“Сумнівів щодо участі не було. Ще до вашого анонсу я сама продумувала, де б у Полтаві можна було провести подібне “прощання із волоссям”. Але сил на це після першої хімії не було.

Дуже вчасно побачила вашу інформацію, і навіть не вірила, що першою буду саме я. Єдиними фактором, що підкидав сумніви, було те, що волосся почало дуже сипатись, стрижку треба було робити терміново. Але йти сама в звичайну перукарню я не наважилася, бо хвилювалася, що мене не зрозуміють. Деколи довге волосся стригти в каре тебе відмовляють, томуіз голінням голови могла б бути травматична історія.

Інша справа – команда Фонду. Тому я з чистим серцем і без жодних сумнівів довірила цю справу їм! Над моїм перетворенням працювала ціла команда, яка презентувала мені не лише подарунки, але й додала мені впевненості в собі.

Коли я побачила фото після стрижки, я була в захваті. Вони надали мені впевненості в собі, підкреслили мою красу, яку видно і без волосся. Тепер відчуваю себе моделлю, відкрита до співпраці із фотографами та іншими цікавими ініціативами. Навряд чи без підтримки Іnspiration family такі думки відвідали б мене.”

Альона — бухгалтерка, яка обожнює театр та навчається акторської майстерності. Зараз проходить лікування від раку грудної залози.

Ось що Альона розповіла про свій досвід у проєкті:

«Я хотіла підстригтися без сліз у ванній кімнаті з машинкою для стрижки. Все життя мала довге волосся, і навіть каре боялася зробити. Тому просто довірилася. Чоловіку сподобалося, він сказав, що я дуже стильна і мені личить. Я купила перуку, але мені не соромно пройтись вулицею без неї, адже я лисою собі подобаюсь. Якщо я зможу надихнути хоча б одну жінку, як це зробила для мене учасниця Вероніка з Полтави, буду дуже рада.

Проєкт надав мені впевненості!
Завдяки йому, жінка відчуває себе важливою та отримує підтримку.»